Subsidieregeling voor woning isolatie van start

De overheid heeft een nieuw subsidie traject opgezet om woningen te isoleren. Er is hiervoor een bedrag van 84 miljoen euro beschikbaar gesteld. “Goede isolatie is een belangrijke stap richting een duurzaam gebouwde omgeving”, zei minister Ollongren van Binnenlandse Zaken eerder over de regeling.

Wat houd de subsidie in?

De regeling is bedoeld voor energiebesparende isolerende maatregelen in het eigen huis. Te denken valt aan het isoleren van een vloer of gevel en het plaatsen van hoogrendementsglas. Per woning is het mogelijk om tot 10.000 euro subsidie te krijgen. Zo kunnen woningeigenaren ongeveer 20 procent van de kosten gesubsidieerd krijgen voor het laten uitvoeren van de werkzaamheden door een deskundig bedrijf.

Subsidie aanvragen

Het aanvragen van de subsidie is mogelijk per 2 september via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Op diezelfde website is meer informatie te vinden over de energiebesparende maatregelen, de voorwaarden en het procedure voor het aanvragen van de subsidie.

Bronnen: NOS.nl, RVO.nl