Met de zomer voor de deur beginnen veel mensen zich af te vragen: hoe hou je je huis koel in de zomer? Vaak wordt gedacht aan airconditioning, maar wist je dat goede isolatie een van de beste manieren is om het zomers binnen lekker koel te houden?

 

Naast dat de kosten voor een goede airco erg hoog zijn, verbruikt een airco ook erg veel energie. Het isoleren van je woning is een erg effectieve en milieuvriendelijke oplossing om je woning in de zomer lekker koel te houden. Goede isolatie zorgt er namelijk voor dat de warmte minder makkelijk je huis binnendringt en het bespaart op de energiekosten die een airco zou verbruiken.

 

Een handige oplossing om de warmte buiten je huis te houden is bijvoorbeeld spouwmuurisolatie. Met spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur (de spouw) opgevuld met isolatiemateriaal. Kok Isoleren maakt hiervoor gebruik van EPS parels. Door de spouw op te vullen met isolatiemateriaal kan de warmte van buiten veel minder makkelijk het huis binnen dringen.

 

Naast dat het je huis in de zomer lekker koel houdt, zorgt isolatie er in de winter voor dat de warmte minder goed je huis verlaat. Hierdoor heb je het hele jaar profijt van het laten isoleren van je woning. Het wooncomfort gaat omhoog, terwijl je de kosten van je energierekening omlaag brengt in zowel de zomer als in de winter.

 

Isoleren is dus een goede investering. En door het slim aan te pakken kun je flink besparen op de kosten van isoleren. Je profiteert nu namelijk van extra voordelen op het laten isoleren van je huis met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. Hier lees je alles over de subsidie op isoleren.

 

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!