Besparen op je energierekening is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Door minder energie te verbruiken komen er namelijk minder stoffen vrij die schadelijk zijn voor het milieu. Een win-win situatie dus. En wist je dat dit helemaal niet moeilijk hoeft te zijn? Wij geven jou 6 makkelijke tips om direct thuis energie te besparen.

 

  1. Zet de thermostaat ’s nachts wat lager

We vinden het allemaal fijn om er thuis lekker warm bij te zitten. Toch is het slim om de thermostaat in de nacht een paar graden lager te zetten. Door de verwarming ’s nachts op zo’n 15 graden Celsius te zetten kun je heel gemakkelijk energie én geld besparen. En dat terwijl je slaapt.

 

  1. Verbruik minder water

Het verminderen van warm watergebruik heeft direct effect op je energierekening. Door wat minder lang en minder vaak te douchen, bespaar je direct kosten op je water- en energierekening. Wist je dat je al gauw 4500 liter warm water per jaar bespaard door 1 minuut korter te douchen? Een speciale douche zandloper is een makkelijke tool om je douchetijd omlaag te brengen. Hiermee bespaar je makkelijk veel water en energie!

 

  1. Zorg voor energiezuinige huishoudelijke apparaten

Iedereen heeft in huis wel een aantal huishoudelijke apparaten. Ze kunnen veel stroom verbruiken, maar zijn wel noodzakelijk om de was te kunnen doen, om eten te bewaren en om de vaat schoon te krijgen. Maar ook hierop is het zeker mogelijk om energie te besparen. Nieuwe, energiezuinige huishoudelijke apparaten besparen elk jaar tot honderden euro’s aan energiekosten. Dus mocht je wasmachine of koelkast kapotgaan? Schaf dan een energiezuinige variant aan.

 

  1. Haal stekkers uit het stopcontact

Haal jij iedere ochtend je oplader uit het stopcontact, zodra je je telefoon van de oplader afhaalt? Of wat dacht je van de stekker van de waterkoker zodra het water gekookt is? Stekkers die onnodig in het stopcontact zitten vragen ook om energie. Haal dus na het gebruik de stekkers uit het stopcontact om dit sluipgebruik tegen te gaan. Vind je het vervelend om elke keer de stekkers in- en uit het stopcontact te halen? Neem dan een stekkerblok met een aan-uitschakelaar zodat in één keer alle apparaten zijn uitgeschakeld.

 

  1. Ledverlichting in plaats van gloeilampen

Veel mensen denken dat ledverlichting duur is. Gelukkig is de aanschafprijs de laatste jaren enorm gedaald en ledverlichting verbruikt veel minder energie. Vervang de gloeilampen in je huis dus voor ledverlichting en bespaar tot wel €60.

 

  1. Isoleren

Veel woningen in Nederland zijn niet goed geïsoleerd. Dit is enorm zonde, want isoleren is zo gepiept en je bespaart flink op je energierekening. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden op subsidies wanneer je je woning laat isoleren. Wil jij weten hoeveel je kunt besparen met isolatie? Wij komen graag bij je langs voor een gratis thuisadvies en je te voorzien van alle informatie rondom spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie. (door linken naar contactpagina)